Според информация на Ройтерс наемниците от частната армия на Евгений Пригожин

...
Според информация на Ройтерс наемниците от частната армия на Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Колоните на Вагнер са в покрайнините на Москва, Лукашенко уговорил Пригожин да спре

Според информация на Ройтерс наемниците от частната войска на Евгений Пригожин са към 5000. Те са предвождани от старши командира на групировката - някогашния офицер на ГРУ Дмитрий Уткин. 

Агенцията цитира източник, непосредствен до управлението на следената от Русия част на украинската Донецка област, съгласно когото планът на ЧВК " Вагнер " за Москва е да заеме позиции в гъсто застроен регион.

Според същия източник, ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин има разполагаем общо по-малко от 25 000 души, а към 5000 от тях са били в южния град Ростов на Дон.

 

Междувременно от пресслужбата на беларуския президент Александър Лукашенко оповестиха, че той е разговарял с ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, който е приел отправеното му предложение да спре " марша на справедливостта " към Москва и да предприеме по-нататъшни стъпки за деескалация на напрежението.

" В момента на масата бе подложен безусловно преференциален и допустим вид за разрешаване на обстановката с гаранции за сигурността на бойците на ЧВК " Вагнер ", допълниха от кабинета на Лукашенко.

Същевременно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е разговарял с водачите на Франция, Германия и Обединеното кралство, до момента в който бунтовниците от частната военна организация " Вагнер " се придвижват към Москва, откакто по-рано през днешния ден те превзеха съветския южен град Ростов на Дон, заяви Белият дом.

" Лидерите разискаха обстановката в Русия. Те също по този начин потвърдиха непоколебимата си поддръжка за Украйна ", показват от пресслужбата на Белия дом.

Външният министър на Турция Хакан Фидан пък е разговарял по телефона с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, като двамата са разискали събитията в Русия, уточни за Ройтерс източник от турското външно министерство. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР